Nastava na daljinu / NEWS 7.5.2020

Poštovane studentice i poštovani studenti,

Danas smo dobili obavijest da će se do kraja ove akademske godine nastava održavati na daljinu.

Iznimka su laboratorijske vježbe, praktični rad u malim grupama, individualna ispitivanja i sl. koji će se moću održavati od 11. svibnja 2020. sukladno Zaključku Vlade RH o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti Covid‑19 (FAZA 3, točka 4). Ako uzmemo u obzir specifičnosti održavanje nastave na našem Fakultetu u gore navedenu odluku Vlade mogu se uklopiti i računalne vježbe te po potrebi aktivnosti vezane uz izradu završnih i diplomskih radova.

Upute i preporuke za održavanje navedenih aktivnosti treba izraditi Hrvatski zavod za javno zdravstvo što očekujemo u narednih nekoliko dana. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju preporuka je da se navedena mjera koristi samo na predmetima na kojima je to nužno potrebno o čemu će odluku donijeti predmetni nastavnici u suradnji s prodekanom za nastavu. Ova mjera za sada ne uključuje održavanje kolokvija.

Nakon što HZJZ izradi i objavi preporuke za održavanje gore navedenih aktivnosti Fakultet će odraditi potrebne pripreme te se tek tada može planirati održavanje laboratorijskih i računalnih vježbi, praktičnog rada u malim grupama, individualnih ispitivanja te po potrebi aktivnosti vezanih uz izradu završnih i diplomskih radova.

Vezano uz održavanje ispitnih rokova koji su predviđeni u lipnju trenutno ne postoji odluka Vlade kojom se to omogućava. Uprava Fakulteta je informirala Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Sveučilište kako bi našem Fakultetu bilo od iznimnog značaja da se omogući održavanje ispitnih rokova u lipnju uz zamolbu da se takav upit da na razmatranje Stožeru civilne zaštite. Uprava Fakulteta je pokrenula i pripreme u tom smjeru kako bi se u slučaju da se omogući održavanje ispitnih rokova za to bili spremni.

Uprava Fakulteta u stalnom je kontaktu sa Studentskim zborom te se na osnovi povratnih informacija i zahtjeva studenata vrše određene korekcije i uvode dodatne aktivnosti u okviru pojedinih predmeta. Svjesni smo da je uvođenjem nastave na daljinu došlo do nagle promjene ustaljenog nastavnog procesa što kod studenata izaziva određene nesigurnosti i pitanja na koje možda trenutno i nemamo adekvatne odgovore jer ne ovise isključivo o nama. Fakultet razmatra i određene mjere koje bi studentima olakšale ispunjavanje obaveza u ovim objektivno zahtjevnim okolnostima.

Puno je izazova još uvijek ispred nas, ali vjerujemo da ćemo zajedničkom suradnjom studenata, nastavnika, asistenata i svih drugih djelatnika uspješno okončati ovu 101. akademsku godinu na našem Fakultetu.

Srdačan pozdrav,

***************************************
Izv. prof. dr. sc. Domagoj Damjanović, dipl. ing. građ.
Prodekan za nastavu 

stzbor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.