GRASP – Stručna praksa

Poštovane kolegice i kolege,

U ožujku 2020. godine Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu započeo je s projektom „Stručna praksa na Građevinskom fakultetu – GRASP“ financiranom iz Europskog socijalnog fonda. Osnovni cilj projekta GRASP je stjecanje praktičnih radnih vještina studenata kroz provedbu stručne prakse.

Tijekom ove akademske godine predviđena je provedba pilot projekta stručne prakse u trajanju od 20 radnih dana za sve studente preddiplomskog i diplomskog studija.

Ovim putem molimo sve zainteresirane studente da ispune obrazac dostupan na sljedećoj poveznici https://forms.gle/j2Yi7zKgTvDnRFKW8, a kako bi dobili uvid koji broj studenata već radi, ali i onih koji žele stjecati nova iskustva kroz projekt GRASP. Molimo sve zainteresirane studente da ispune obrazac najkasnije do 6. srpnja 2020.

Svim studentima zainteresiranim za odlazak na praksu osiguran je besplatan tečaj zaštite na radu i zaštite od požara neophodan za odlazak na stručnu praksu (svaki u trajanju od 4 školska sata). Ukoliko razmišljate o odlasku na praksu molimo vas da popunite i obrazac za prijavu na tečajeve: https://forms.gle/JaqVF9oUFVwJcMzf7

Za sve zainteresirane studente održat će se online predstavljanje projekta koje je planirano u tjednu od 6. do 10. srpnja, a o točnom datumu održavanja ćemo Vas obavijestiti naknadno.

Za sva pitanja u vezi prakse možete se obratiti Centru karijera na mail strucna.praksa@grad.unizg.hr.

Naglašavamo da je projekt u inicijalnoj fazi provedbe koja je dodatno otežana epidemiološkom situacijom vezanom uz širenje bolesti COVID 19. Iz tog razloga nisu funkcionalno uspostavljeni svi predviđeni mehanizmi komunikacije prema poslodavcima (mentorima na stručnoj praksi). Stoga ćemo iznimno ove godine komunikaciju prema poslodavcima obavljati individualnim kontaktima, a poslodavci će odlučivati o broju i kompetencijama studenata koje mogu primiti na praksu za svaku pojedinačnu prijavu, uzevši u obzir svoje kapacitete.

Ukoliko se svim prijavljenim studentima ne uspije osigurati poslodavac kod kojeg će moći odraditi stručni prasku to će se nastojati osigurati naredne akademske godine .

Nadamo se da ćete iskoristiti pogodnosti stjecanja praktičnih znanja koje vam pruža projekt GRASP i na taj način nadopuniti dosad stečena znanja. Želimo vam uspješno usavršavanje kroz praksu te molimo sve studente koji će sudjelovati da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera!

Voditelj projekta GRASP i prodekan za nastavu

Domagoj Damjanović

stzbor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.