Beč_Proholz

Ekskurzija: proHolz Student Trophy 2020, Beč 15.10.2019.

Članovi Katedre za drvene konstrukcije i studenti smjera konstrukcije bili su 15. listopada 2019. u Beču na početnom sastanku otvaranja natjecateljskog projekta proHolz Student Trophy 2020 „Osvijetlite! Vertikalna proširenja drvetom“. Događaj je održan u Festsali, TU Wien, 1. kat, adresa Karlsplatz 13.

Predstavljeno je interdisciplinarno, međunarodno otvoreno studentsko natjecanje u vertikalnoj nadogradnji postojećih zgrada uporabom drva. Natječaj 2020. zasnovan je na 3 odabrane stambene zgrade izgrađene šezdesetih godina prošlog stoljeća u Beču kako bi se utvrdio potencijal nadogradnje drvom u vertikalnom smjeru. Organizator Studentskog trofeja 2020 je proHolz Austria. Partneri koji također surađuju su Grad Beč, koji predstavlja Izvršni ured za urbanizam, razvoj i izgradnju i zaklada Wiener Wohnen.

Interes za natjecanje bio je iznimno velik. Preko 300 studenata došlo je iz Austrije, Hrvatske, Italije, Njemačke i Slovenije. Natjecateljski timovi sastoje se od jednog studenta s arhitekture i jednog studenta konstruktera.